Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:09 | 22 Νοεμβρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Διεθνής

Η ΝASA Ανακοίνωσε Τροπικό Κυκλώνα Στη Μεσόγειο

δημοσίευση στις 02/11/2016 01:14
Η ΝASA Ανακοίνωσε Τροπικό Κυκλώνα Στη Μεσόγειο

Τα παγκόσμια κέντρα βάζουν τα πράματα στη θέση τους!!!

Και επίσημα πλέον το χαμηλό βαρομετρικό που επηρέασε τη χώρα μας τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζεται ως Τροπικός Κυκλώνας, καθώς η ΝASA ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά της καταιγίδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA, το σχήμα αυτής της καταιγίδας, μας θυμίζει κάτι που συχνά βλέπουμε στον Ειρηνικό ή τον Ατλαντικό ωκεανό. Αυτή ωστόσο, αναπτύχθηκε στη Μεσόγειο θάλασσα.

Ο σχηματισμός των νεφών σε δορυφορικές εικόνες, δείχνουν συνήθως κυκλωνική κυκλοφορία πριν από μια καταιγίδα, προτού αυτή μεταπηδήσει σε ένταση τροπικής καταιγίδας. Ορισμένες από αυτές τις καταιγίδες πάνω από τη Μεσόγειο, έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τους τυφώνες, κερδίζοντας το όνομα "medicanes", μια μίξη των λέξεων "Μεσόγειος" και "τυφώνας".

Η πρώτη καταγραφή του φαινομένου έγινε στις 10:30 π.μ. ώρα κεντρικής Ευρώπης (09:30 παγκόσμια ώρα) στις 30 Οκτωβρίου του 2016. Το μέτριας ανάλυσης  οπτικό φασματοραδιόμετρο (MODIS), με στοιχεία από το Δορυφόρο της NASA, TERRA, κατέγραψε και ανέλυσε το προφίλ του φαινομένου.

Σύντομα μετά από αυτή την εικόνα του δορυφόρου, ο ΝΟΑΑ με δικιά του ανακοίνωση, ανέφερε ότι το σύστημα αυτό φαίνεται να είναι τροπική καταιγίδα κατηγορίας 1.0, στη Κλίμακα Dvorak. Παρήγαγε ανέμους με ταχύτητα 47 χιλιόμετρα (29 μίλια) ανά ώρα, που ισοδυναμεί με μια τροπική διαταραχή, σύμφωνα με την κλίμακα ανέμων σαφίρ - Σίμπσον. Για σύγκριση, η κατηγορία 1 καταιγίδες στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, έχουν ανέμους μεταξύ 119 - 153 χλμ ανά ώρα.

Ξεκάθαρη αποτύπωση στη Δορυφορική, του ματιού της Τροπικής Καταιγίδας

nasa

Σύμφωνα με τη NASA και τo NOAA, η καταιγίδα ήταν αρκετά δυνατή και μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλα κύματα.  Νέες αναφορές από την περιοχή της Μάλτας, σημειώνουν ότι συνεργεία του Λιμενικού Σώματος, συνέλλεξαν 177 τόνους από διάφορα αντικείμενα που ξεβράστηκαν στην ακτή της Μάλτας.

Οι σοβαρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη την Δευτέρα 31/10/16, έδωσαν μια μεγάλη ανάσα στην διψασμένη γη της! Η Κρήτη ποτίστηκε ευεργετικά στο σύνολό της, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις στα νότια νοτιοδυτικά κυρίως παραθαλάσσια διαμερίσματα και την Γαύδο, όπως θα δούμε και σε σχετικό ρεπορτάζ από τους meteokrites.gr! Για να δείτε τον χάρτη υετού κάντε KΛΙΚ ΕΔΩ

Kλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε μια επισήμανση. Είναι καιρός πλέον η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας μας, να αλλάξει κατεύθυνση και να ανακοινώνει τα γεγονότα με την πραγματική τους διάσταση και όχι καμουφλαρισμένη.

Η νοοτροπία παλαιοτέρων χρόνων μην πούμε κάτι για να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος, δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο. Όταν Τροπικά συστήματα εμφανίζονται στην περιοχή μας, δεν μπορούμε να τα βαφτίζουμε απλά χαμηλά, για νά μην ταράξουμε τους πολίτες.

Ελπίζουμε την επομένη φορά, ο δημόσιος φορέας της χώρας να είναι ποιο τολμηρός και να μην βγαίνουν εκπρόσωποι του σε τηλεοπτικά μέσα, αναφέρωντας πως δεν είχαμε Τροπικό Κυκλώνα στην Ελλάδα.

Υποβαθμίζουν με αυτό τον τρόπο αξιόλογες προγνώσεις άλλων μετεωρολόγων, εκτίθενται προπαντός οι ίδιοι και κυρίως, προκαλούν σύγχυση και αμφιβολίες στο κόσμο, για τις πηγές από τις οποίες ενημερώνονται. Υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες ερασιτεχνών Μετεωρολόγων αλλά και άλλων Μετεωρολόγων, οι οποίοι προσπαθώντας να ενημερώσουν το κοινό τους, προβαίνουν σε σχετικές ανακοινώσεις, τις οποίες μετά η ΕΜΥ έρχεται να καταρρίψει, προς αποφυγεί τυχόν πανικού στους πολίτες!!!

H επίσημη ανακοίνωση από τη ΝASA για την καταγραφή του φαινομένου

anakinosi

Το Iδιωτικό Μετεωρολογικό κέντρο του Xalazi.gr αλλά και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είχαν το σθένος και τη δύναμη να ανακοινώσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο, στην πραγματική του διάσταση. Ευτυχώς που τα Παγκόσμια Μετεωρολογικά Κέντρα και προπαντός, η NASA, δεν χαμπαριάσουν από… δήθεν τρομοκράτηση του κόσμου και βγάζουν ανακοινώσεις, οι οποίες βάζουν τα πράματα στη θέση τους!!!

Κλείνοντας θα θέλαμε τη βοήθεια σας. Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που η ιστοσελίδα μας απέκτησε νέα μορφή, νέο χρώμα και... φυσικά το δικό της προγνωστικό μοντέλο καιρού. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το Xalazi.gr ζητάει τη γνώμη των χρηστών του διαδικτύου. Πείτε τη γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας και βοηθήστε μας να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Για να απαντήσετε στην έρευνα κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας