Ένα υπερηχητικό αεροσκάφος που κυριολεκτικά θα εκμηδενίσει την απόσταση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική σχεδιάζει ένας μηχανικός, ενώ παρόμοια σχέδια αναπτύσσει και η NASA. Το νέο αεροσκάφος θα διανύει αυτή την απόσταση μέσα σε 11 μόνο λεπτά, στον χάρη στροβιλοκινητήρα Skreemr jet, που θα του επιτρέπει να αναπτύσσει ταχύτητες γύρω στα 10 Mach. Μάλιστα μια καινοτομία στον αεροδυναμικό σχεδιασμό υπερδιπλασιάζει αυτή την ταχύτητα στα 24 Mach.
Τον στροβιλοκινητήρα ανέπτυξε ο μηχανικός Τσαρλς Μπομπαντίερ. Το σκάφος του με το όνομα «Αντίποδας» (Antipode) θα είναι 12 φορές ταχύτερο από το υπερηχητικό Κονκόρντ και μπορεί να μεταφέρει μέχρι δέκα επιβάτες σε απόσταση ως 20.000 χιλιόμετρα.Θα εκτοξεύεται από μια μαγνητική σταθερή γραμμή φτάνοντας τα 4 Mach και ύστερα θα χρησιμοποιούνται πύραυλοι κηροζίνης ή υγρού οξυγόνου για να του δώσουν ώθηση προτού πάρει μπροστά ο κινητήρας.Ο κινητήρας θα συμπιέζει τότε αέρα για εσωτερική καύση, καίγοντας ένα μείγμα πεπιεσμένου οξυγόνου και υδρογόνου φτάνοντας σε ταχύτητες μέχρι 10 Mach.
—Από τα 10 στα 24 Mach Το νέο σκάφος που σχεδίασε ο Μπομπάντιερ διαθέτει στο ρύγχος του ένα ειδικό ακροφύσιο, ένα επιταχυντήρα αερίων, που δημιουργεί έναν «αεροδιάδρομο» εντός του οποίου εκδηλώνεται το αεροδυναμικό φαινόμενο LPM (long penetration mode).Το φαινόμενο αυτό θα επιτρέπει στο σκάφος να εκτοξεύεται κυριολεκτικά σε ταχύτητες 24 Mach. Με αυτές τις ταχύτητες θα μπορεί να πετάξει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε 11 λεπτά, από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο σε 22 λεπτά και από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ σε 32 λεπτά.
—Τι λέει η NASA Πριν από λίγα 24ωρα η NASA ανακοίνωσε ότι στο Κέντρο Ερευνών Λάνγκλεϋ πραγματοποίησε τις πρώτες επιτυχημένες δοκιμές ενός επαναστατικού στροβιλοκινητήρα ο οποίος λόγω της πολυπλοκότητας του μπορεί να κατασκευαστεί μόνο με χρήση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Ο στροβιλοκινητήρας αυτός αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της NASA με την εταιρεία Orbital ATK και αν τελικά πάρε το πράσινο φως να τοποθετηθεί σε ένα σκάφος τότε αυτό το σκάφος θα μπορεί να πετάξει με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 5.5 χιλιάδες χλμ/ώρα και να καλύπτει έτσι την απόσταση Ευρώπης-Αμερικής σε διάστημα μιας ώρας.