Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:22 | 22 Νοεμβρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Τεχνολογία

Λαχανικά με γεύση… σοκολάτας, ο νέος στόχος επιστημόνων

δημοσίευση στις 17/10/2016 13:21
Λαχανικά με γεύση… σοκολάτας, ο νέος στόχος επιστημόνων

Η «έξυπνη» συσκευή που κάνει το φαγητό πολύ πιο νόστιμο

Μια συσκευή που θα χαροποιήσει όσους ταλαιπωρούνται από τις δίαιτες δημιούργησαν επιστήμονες στη Βρετανία, αφού η αποκαλούμενη Taste Buddy δίνει τη δυνατότητα σε τροφές άνοστες να γίνουν νόστιμες.

Η συσκευή εκπέμπει ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να «τονώσει» τη γεύση είτε αφορά σε γλυκό είτε σε αλμυρό, ακόμη κι όταν αυτή δεν υπάρχει στο πιάτο.

Πρόκειται για μια συσκευή που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λονδίνου και παρουσιάστηκε στην έκθεση The Big Bang UK Young Scientists & Engineers Fair, στο Μπίρμιγχαμ πριν 2 εβδομάδες, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Η συσκευή θα μπορούσε κάποια στιγμή να προσαρμοστεί σε κουζινικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και κούπες, και η επιστημονική ομάδα έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω σε ένα κουτάλι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, με περεταίρω ανάπτυξη, θα μπορούσε να χρησιμοποιείται από ανθρώπους την ώρα που τρώνε ένα υγιεινό πιάτο, που όμως θα έχει μια γεύση που αγαπούν, όπως για παράδειγμα να κάνει το τόφου να έχει τη γεύση μπριζόλας ή τα λαχανικά εκείνη της σοκολάτας.

«Κάτι που ξεκίνησε σαν ένα διασκεδαστικό πείραμα μηχανικής έχει οδηγήσει σε κάτι πολύ πιο συναρπαστικό με τη δυνατότητα να έχει έναν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο», δηλώνει ο επικεφαλής ερευνητής. «Το Taste Buddy θα μπορούσε κάποια στιγμή να σώσει ζωές, επιτρέποντας στους ανθρώπους να στραφούν σε περισσότερο υγιεινές επιλογές διατροφής».

«Πολλά παιδιά μισούν τη γεύση των λαχανικών. Οπότε ήξερα ότι όταν έγινα μηχανικός, ήθελα να φτιάξω μια συσκευή που θα επέτρεπε στα παιδιά να τρώνε λαχανικά που έχουν τη γεύση σοκολάτας», τονίζει ο καθηγητής Adrian Cheok.





Διαβάστε επίσης