Επικοινωνεί σε αραβικά και αγγλικά, αλλά στο μέλλον θα μιλά επίσης ρωσικά, κινεζικά, γαλλικά και ισπανικά
Στο Ντουμπάι, το πρώτο ρομπότ αστυνομικός ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά, περιπολώντας στα εμπορικά κέντρα και στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Στην Ιαπωνία, ένα άλλο ρομπότ δάσκαλος χορού μαθαίνει σε ανθρώπους πώς να χορεύουν βαλς.
Ο ανθρωπόμορφος ρομποτικός αστυνομικός, που παρουσιάσθηκε από την Αστυνομία του Ντουμπάι σε έκθεση πληροφορικής και εξοπλισμού ασφαλείας, σύμφωνα με το BBC, δημιουργήθηκε από την Pal Robotics με βάση το ρομπότ της Reem.
Επικοινωνεί σε αραβικά και αγγλικά, αλλά στο μέλλον θα μιλά επίσης ρωσικά, κινεζικά, γαλλικά και ισπανικά, έτσι ώστε να μπορεί να συνεννοείται με τους πολλούς ξένους επισκέπτες του Ντουμπάι.
Οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ρομπότ για να αναφέρουν εγκλήματα και εν γένει περιστατικά παραβίασης του νόμου, να πληρώνουν πρόστιμα και να παίρνουν πληροφορίες αγγίζοντας την οθόνη αφής του. Τα στοιχεία που θα συλλέγει το ρομπότ, θα προωθούνται σε άλλες κρατικές υπηρεσίες (Αρχή Μεταφορών, Τροχαία κ.α.).
Αν όλα πάνε καλά, ένα δεύτερο ρομπότ αστυνομικός θα προστεθεί το 2018. Η κυβέρνηση του Ντουμπάι έθεσε ως στόχο το 25% της αστυνομικής δύναμης να είναι ρομποτική έως το 2030, αλλά χωρίς να αντικαταστήσει ανθρώπους αστυνομικούς. Τα ρομπότ θα αποτελέσουν μια προσθήκη στο αστυνομικό σώμα και θα αναλάβουν να απαλλάξουν τους πραγματικούς αστυνομικούς από δευτερεύοντες υποχρεώσεις, ώστε αυτοί να επικεντρωθούν στα κυρίως καθήκοντα της αστυνόμευσης, προκειμένου το Ντουμπάι να γίνει ασφαλέστερη πόλη.
Στην Ιαπωνία οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τοχόκου της Σεντάι, σύμφωνα με το New Scientist, δημιούργησαν το πρώτο ρομπότ που διδάσκει μαθήματα χορού.
Το ύψους 1,8 μέτρων ρομπότ καθοδηγεί τους αρχάριους στα βήματα και στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν, προσαρμόζοντας τη διδασκαλία του στο επίπεδο και στις δεξιότητες κάθε ανθρώπου.
Ο ρομποτικός δάσκαλος χορού κινείται πάνω σε μικρές ρόδες, αλλά το πάνω μέρος του σώματός του κάνει κινήσεις παρόμοιες με αυτές ενός έμπειρου χορευτή, αντιλαμβανόμενο με τη βοήθεια αισθητήρων και λέιζερ τις κινήσεις του ανθρώπου παρτενέρ, ώστε να συντονίζεται με αυτόν.
Τεστ που έγιναν με εθελοντές, έδειξαν ότι πέντε στους έξι βελτίωσαν τις ικανότητές τους στο βαλς. Τα σχετικά ευρήματα θα ανακοινωθούν επίσημα στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Ρομποτικής και Αυτοματισμού στη Σιγκαπούρη στο τέλος του μήνα.