Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάσε την νότια Ελλάδα και ειδικότερα την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τη νότια Πελοπόννησο στις 31 Οκτωβρίου έγινε η αιτία σημαντικών αντιπαραθέσεων μεταξύ ερασιτεχνών και επαγγελματιών μετεωρολογών ως προς τον χαρακτηρισμό της φύσης και της συμπεριφοράς του.
Το βασικό αντικείμενο των αντιπαραθέσεων είναι η χρησιμοποιούμενη ορολογία, την οποία άλλοι χαρακτηρίζουν τρομολαγνική και άλλοι... φυσιολογική, με δεδομένη τη φύση του συστήματος.
Για να αποσαφηνιστούν τα πράγματα, είναι ανάγκη να εισάγουμε κάποιες βασικές έννοιες αλλά και να προσδιορίσουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο την έννοια των τροπικών κυκλώνων και των τροπικού τύπου κυκλώνων, που εμφανίζονται κατά καιρούς στη Μεσόγειο.
Μια εμπεριστατωμένη ανάλυση επάνω σε αυτό το θέμα, έκανε ο κ. Γιώργος Πολίτης, Απόφοιτος του Εθνικου Μετσοβίου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με καιρικές αναλύσεις. Η ειδίκευση του, αφορά την ενέργεια του ανέμου και συγκεκριμένα την χαρτογράφηση και την πρόβλεψη της αιολικής ισχύος.
Για να δείτε το σχετικό άρθρο ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Πηγή: Eviaweather.gr