Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

11:48 | 24 Νοεμβρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Ιούνιος ήρθε... ψιλοκατσούφης

δημοσίευση στις 01/06/2015 00:04
Ο Ιούνιος ήρθε... ψιλοκατσούφης

η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου κρύβει βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις

Με συνοπτικές διαδικασίες και… χωρίς να το καταλάβουμε ιδιαίτερα, φτάσαμε στον Ιούνιο. Το καλοκαίρι μας κλείνει πονηρά το μάτι αφού σε λίγες ημέρες, θα μπούμε και ημερολογιακά στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, καθώς στις 21 Ιουνίου υποδεχόμαστε και επίσημα το καλοκαίρι.  Ο αρκετά βροχερός αλλά και… ζεστός για λίγο διάστημα Μάιος, δίνει τη σκυτάλη σε έναν επίσης από ότι φαίνεται άστατο Ιούνιο.

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, φαίνεται πως θέλει να συνεχίσει να πορεύεται στο μονοπάτι που χάραξε ο Μάιος, καθώς η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου κρύβει βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το μουντό ποδαρικό που κάνει ο νέος μήνας , θα φέρει μαζί του και σποραδικές καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια.

Προς το τέλος της εβδομάδας, κυρίως από την Πέμπτη και μετά, αναμένεται να έχουμε εκ νέου βροχές στη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε ανεκτά για την εποχή επίπεδα. Τώρα, το τι μας επιφυλάσσει ο μήνας για το υπόλοιπο του, ακόμη είναι νωρίς να το πούμε. Πάντως δεν θα μας κάνει εντύπωση, ένα δούμε να συνεχίζεται για λίγο ακόμη αυτό το άστατο σκηνικό του καιρού για.. πολλές ακόμη μέρες.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, να δούμε πως μας άφησε ο Μάιος, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκαν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: Δερβίζιανα Ιωαννίνων 52 mm, Πληκάτι Ιωαννίνων 27 mm και Τύρια Ιωαννίνων 10 mm βροχής.  Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από σφοδρή χαλαζόπτωση, σε αρκετές περιοχές του Νομού.

Κλείνοντας, να δούμε μια νέα έρευνα. Το παγοκάλυμμα της Ανταρκτικής, απομειώνεται με ρυθμό τέτοιο, που τα τελευταία έξι χρόνια έχουν διαρρεύσει περισσότερα από 300 τρισεκατομμύρια λίτρα λιωμένου πάγου στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις επιπτώσεις του φαινομένου, καθώς η απώλεια των πάγων της περιοχής είναι τέτοια, που έχει επηρεαστεί το βαρυτικό πεδίο της Γης. 





Διαβάστε επίσης