Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:28 | 24 Νοεμβρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο χειμώνας... αγνοείται!!!

δημοσίευση στις 23/02/2016 21:09
Ο χειμώνας... αγνοείται!!!

συνεχίζεται το ζεστό μοτίβο του καιρού

Ανοιξιάτικες βροχούλες θα σημειωθούν έως την Κυριακή στη χώρα μας, η οποία βιώνει τον ποιο ζεστό Φεβρουάριο των τελευταίων χρόνων. Η θερμοκρασία σημείωσε σημαντική άνοδο την Τρίτη, αγγίζοντας τους 25 βαθμούς στο Καρπενήσι και τα Γρεβενά, τους 24 στη Σπάρτη και την Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχειά, η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που φαινόταν για το τέλος της εβδομάδας, τελικά δεν θα μας έρθει, αλλά αντίθετα αναμένεται περεταίρω άνοδο του υδραργύρου από την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται και πάλι στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η εβδομάδα που διανύουμε σε γενικές γραμμές δεν θα φέρει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ πρόσκαιρες βροχούλες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Παρασκευή. Από το Σάββατο όμως και μετά, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, με την καλοκαιρία να διατηρείται για τουλάχιστον 4 με 5 ημέρες.

Ο πολύ ζεστός Φεβρουάριος που βιώνουμε, ακολουθείται από έναν αρκετά ζεστό Ιανουάριο και μάλιστα, ήταν ο θερμότερος από το 1880, όταν και ξεκίνησαν να καταγράφονται οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες, όπως ανακοίνωσαν ανεξάρτητα Αμερικανοί επιστήμονες της NASA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Πρόκειται για τον ένατο μήνα στη σειρά, κατά τον οποίο σημειώνεται αντίστοιχο ρεκόρ, με την ανησυχητική τάση να μη δείχνει σημάδια υποχώρησης. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Ιανουαρίου ήταν 13 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας άνετα το προηγούμενο ρεκόρ του Ιανουαρίου του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΟΑΑ.

Ο Ιανουάριος του 2016 σημείωσε τη θερμοκρασία με τη μεγαλύτερη διαφορά πάνω από το διαχρονικό μέσο όρο για το συγκεκριμένο μήνα στην ιστορία, με 1,13 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό, σύμφωνα με τη NASA. Η ΝΟΑΑ υπολόγισε τη συγκεκριμένη διαφορά στους 1,07 βαθμούς. 





Διαβάστε επίσης