Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Έλληνες να κάνουν «μουσκεμένα» Κούλουμα, αφού για το επόμενο τριήμερο προβλέπονται βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας χώρας. Η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από το Σάββατο.
Αρχικά στα Δυτικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, χιόνια στα ηπειρώτικα ορεινά και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους, φαινόμενα που μέχρι την Καθαρά Δευτέρα θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Οι ταξιδιώτες στο Εθνικό Οδικό δίκτυο, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ στο ορεινό δίκτυο θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Από την Τετάρτη το απόγευμα η κακοκαιρία έχει κάνει την παρουσία της αισθητή στη χώρα μας, καθώς ο Μάρτιος αποφάσισε να μας χαρίσει το… χειμωνιάτικο πρόσωπο του. Η Βόρεια Ελλάδα δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την κακοκαιρία της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Φίλιππο Κασσάπη, οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις στα πεδινά, πήραν την μορφή χιονιού στα ορεινά.
Ιδίως μέσα στην Πέμπτη η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, δέχτηκαν αξιόλογα ποσά υετού που μεταφράστηκαν σε χιόνι κατά μέσο όρο πάνω από τα 1.100 με 1.300 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του χιονοδρομικού κέντρου Λαιλιά Σερρών, το ύψος του χιονιού αγγίζει τα 40 εκατοστά.
Σημαντικές ήταν οι βροχές που σημειώθηκαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου στη Μακεδονία, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας με 32.4 mm, στην Ασπροβάλτα και τον Μαυρόβατο Δράμας με 32.2 mm, στη Νέα Πέραμο Καβάλας με 26 mm και στη Μονή Βατοπεδίου με 22.2 mm, ενώ κατά τη διάρκεια της Τετάρτης κατεγράφησαν: Γιαννιτσά 33.4 mm, Ζαγορά Πηλίου 28.6 mm, Κασσάνδρεια Χαλκιδικής 24.6 mm, Λαμία 24.4 mm, Πολύγυρος 23.2 mm, Θεσσαλονίκη 21.8 mm, Δομοκός 21.6 mm και Λιβαδειά 20.8 mm.