Σημαντική άνοδο παρουσιάζει η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να βάζει πλώρη για τα πρώτα 30άρια!!! Τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ο υδράργυρος άγγιξε 28 βαθμούς, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται: Γαβαλού 28.4 βαθμοί, Γαλαξίδι 28.2 βαθμοί, Αγρίνιο 28.2 βαθμοί, Παναιτώλιο 28.1 βαθμοί, Σπάρτη 28 βαθμοί, Λάρισα 26.9 βαθμοί, Κόνιτσα 26.8 βαθμοί, Κόρινθος 26.8 βαθμοί, Αιτωλικό 26.7 βαθμοί και Αθήνα 25.3 βαθμοί Κελσίου.
Οι διαθέσεις του καιρού φάνηκαν ήδη από την Κυριακή 3 Απριλίου, καθώς συνεχίστηκε η άνοδο της θερμοκρασίας που είχε ήδη φανεί από την Παρασκευή. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Κυριακή στη Λίνδο με 27.5 βαθμούς, στην Κόνιτσα με 26.8 βαθμούς, στη Γαβαλού με 26.1 βαθμούς, στο Αιτωλικό με 25.8 βαθμούς, στον Αρφαρά με 25.7 και στα Τύρια Ιωαννίνων με 25.6 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή 01 Απριλίου ο μήνας έκανε ποδαρικό με ζέστη και ηλιοφάνεια, με όλα τα προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν, πως θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Στο βάθος ωστόσο, φαίνεται να έρχεται αλλαγή του καιρού, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας , έως και 10 τουλάχιστον βαθμούς, αλλά και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Λεπτομέρειες όμως για αυτή την αλλαγή, θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας.
Κλείνοντας το δελτίο μας να δούμε και μια σημαντική είδηση. Καταστροφικό για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας αποδεικνύεται το φαινόμενο Ελ Νίνιο, που φέτος εκδηλώθηκε με πρωτοφανή ένταση. Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος που εκτείνεται σε μήκος 2.300 χιλιομέτρων και σε μια επιφάνεια 344.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τριπλάσια της ελληνικής επικράτειας, αποχρωματίζεται.
Από τους 520 υφάλους μόνο τέσσερις δεν παρουσίασαν αποχρωματισμό, αναφέρει ο Τέρι Χιουζ της αυστραλιανής Εθνικής Ομάδας Δράσης για τον Αποχρωματισμό των Κοραλλιών. Ο αποχρωματισμός συμβαίνει όταν τα συμβιωτικά μονοκύτταρα φύκη που ζουν μέσα στα κοράλλια, εγκαταλείπουν το σπίτι τους λόγω ανόδου της θερμοκρασίας των υδάτων. Αν η θερμοκρασία επανέλθει σύντομα στο κανονικό τα φύκη θα επιστρέψουν.