Σημαντικότατη άνοδο της θερμοκρασίας σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας την Τρίτη 19 Απριλίου, με το θερμόμετρο να καταγράφει το πρώτο 35άρι για τη φετινή σαιζόν, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο υδράργυρος καρφώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στους 35 βαθμούς στην Κωπαϊδα, στους 34 βαθμούς στη Λιβαδειά, στους 33 βαθμούς στην Αμφίκλεια, στους 32 βαθμούς στη Σπάρτη και στους 32 βαθμούς στη Λάρισα.
Για βροχές ούτε κουβέντα φυσικά, ωστόσο ο ουρανός ίσως μας ετοιμάζει μια... άλλη βροχή. Μια ανοιξιάτικη βροχή από... πεφταστέρια, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να «στολίσει» τον νυχτερινό ουρανό στο βόρειο ημισφαίριο. Αν και η κορύφωσή της συμπίπτει με την πανσέληνο Απριλίου, μπορούμε να ελπίζουμε για μερικά όμορφα στιγμιότυπα. Αυτά τα ανοιξιάτικα πεφταστέρια, παίρνουν το όνομά τους από τον αστερισμό της Λύρας.
Εφέτος η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται μεταξύ της 21ης και της 23ης Απριλίου. Η ημερομηνία συμπίπτει με την πανσέληνο, γεγονός που θα επηρεάσει την ορατότητα, καθώς ο ουρανός θα λούζεται στο φως του δορυφόρου μας. Ακόμα κι έτσι όμως, τις ώρες λίγο πριν από το ξημέρωμα, οι παρατηρητές δεν αποκλείεται να καταφέρουν να δουν τελικά τη βροχή από τα πεφταστέρια και να έχουν την ευκαιρία να κάνουν... πολλές ευχές!!!
Στην καιρική εξέλιξη από την Τετάρτη 20/04/16 αναμένεται από τις απογευματινές ώρες υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς θα επικρατήσουν ισχυροί Βόρειοι άνεμοι που θα μεταφέρουν ψυχρότερες αέριες μάζες στη χώρα μας, ρίχνοντας τον υδράργυρο έως και 10 βαθμούς μέχρι την Κυριακή. Ωστόσο στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, αναμένεται εκ νέου άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Το Πάσχα πλησιάζει και ο καιρός αποκτά ενδιαφέρον, αφού αρκετοί ετοιμάζουν βαλίτσες για το χωριό. Με τι καιρό όμως θα περάσουμε το Πάσχα; Καθημερινά 23:00 – 00:00 το βράδυ στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi, ο Κώστας Πολυχρόνης και η ομάδα του Xalazi.gr μεταφέρει όλες τις τελευταίες εκτιμήσεις. Καθημερινά 23:00 – 00:00 το βράδυ, συντονίσου μαζί μας, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.