Συνεχίστηκε η κακοκαιρία και την Τρίτη 09 Αυγούστου σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ανεπηρέαστη έμεινε η Αθήνα από την κακοκαιρία, σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, οι οποίες δέχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την κακοκαιρία. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δημιουργήθηκαν και προβλήματα, όπως θα δούμε παρακάτω.
Tα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη 09 Αυγούστου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατεγράφησαν στις περιοχές: Μεγαλόπολη 70.2 mm, Κιλκίς 58.8 mm, Κύμη Ευβοίας 57.8 mm, Κρανίδι Αργολίδας 56.4 mm, Τρίπολη 51.2 mm, Στενή Ευβοίας 49 mm, Λαγκάδια Γορτυνίας 48 mm, Σίνδος 39.4 mm, Καταρράκτης Άρτας 37.4 mm και Σπέτσες 31.4 mm βροχής.
Η κακοκαιρία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της από τη Δευτέρα 08 Αυγούστου, όπου ισχυρό μπουρίνι έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως τη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ. Το μπουρίνι στην κεντρική Μακεδονία «συνόδευαν» 22.700 κεραυνοί και 4.700 αστραπές, ενώ ξέσπασαν από κεραυνούς 15 δασικές πυρκαγιές στη Χαλκιδική.
Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και την Τρίτη. Μεγάλες ζημιές υπέστη η φημισμένη παραλία του Τολού στο Δήμο Ναυπλιέων, από την ισχυρή καταιγίδα. Τα ορμητικά νερά έσκαψαν χαντάκια βάθους έως και 50 πόντων, κάνοντάς την αδιάβατη. Από την Ψιλή άμμο μέχρι το λιμάνι, τα νερά έχουν κόψει την παραλία σε εκατοντάδες σημεία.
Σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη, προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή της Τρίτης. Ο δυνατός αέρας έριξε δένδρα πάνω σε τάφους. Ειδοποιήθηκε η υπηρεσία του δήμου και το πρωί της Τετάρτης, η υπηρεσία πρασίνου θα κόψει τα σπασμένα δένδρα και να καθαρίσει το χώρο γύρω από τους τάφους.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στην περιοχή της Καλαμπάκας. Στο Παλαιοχώρι προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή, με έντονα κατολισθητικά φαινόμενα από το ποτάμι. Λιγότερα είναι τα προβλήματα σε άλλους οικισμούς, ενώ μηχανήματα του δήμου ανοίΓουν δρόμους, που οδηγούν σε ποιμνιοστάσια.