Πολύ ισχυροί άνεμοι επικρατούν τα τελευταία 24ωρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με την ένταση τους να φτάνει ακόμη και τα 7 μποφόρ, ενώ παράλληλα εκδηλώνονται σποραδικές βροχές, με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει πτώση. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στην Ορεστιάδα με 20.8 mm βροχής, στην Ξάνθη με 18 mm βροχής και στις Σέρρες με 10.8 mm βροχής.
Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν και κατά τη διάρκεια της Τρίτης, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 21:30 το βράδυ, είχαν καταγραφεί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με 29.2 mm, στους Μεταξάδες Έβρου με 19.4 mm, στο Βουργαρέλι Άρτας με 16.2 mm, στην Ορεστιάδα με 11.4 mm και στο Πάπιγκο Ιωαννίνων με 9.8 mm βροχής.
Μέσα στην εβδομάδα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με παροδικές καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Από την Παρασκευή όμως και κυρίως το Σαββατοκύριακο, αναμένεται σημαντική άνοδο του υδράργυρου, ο οποίος για πρώτη φορά τη φετινή σαιζόν, θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου!!!
Το κύμα ζέστης που θα επηρεάσει τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο στους 37 βαθμούς Κελσίου σε: Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν αναμένονται βροχές. Πάντως το πρόωρο αυτό κύμα ζέστης, δεν είναι ασυνήθιστο για την εποχή. Ο Μαΐος μας έχει συνηθίσει σε αυτά τα... βίαια ξεσπάσματα ζέστης.
Ολοκληρώνοντας το δελτίο μας να δούμε και μια ενδιαφέρουσα είδηση. Η υπηρεσία Διαστημικών Υποθέσεων του ΟΗΕ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα προστασίας της Γης από αστεροειδείς. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο αστεροειδείς που αν πέσουν στη Γη είναι ικανοί να καταστρέψουν μια μητρόπολη σαν την Νέα Υόρκη.