Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρέασε την Ελλάδα στις 08 - 09 Απριλίου, η οποία συνοδεύτηκε από την έλευση εξαιρετικά ψυχρών αερίων μαζών για την εποχή, με αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, απομακρύνεται προς τα νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την επικράτηση αίθριου καιρού. To τριήμερο 10 - 12 Απριλίου, θα επικρατήσει αντικυκλώνας στον ελλαδικό χώρο.
Ο καιρός θα θυμίζει Άνοιξη, ωστόσο η ψυχρή αέρια μάζα θα επιμείνει, κάνοντας την αίσθηση του κρύου τη νύχτα και νωρίς το πρωί αρκετά έντονη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως, όσο περνάνε οι ημέρες, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει ενώ ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην χώρα μας με τις χαμηλότερες πιέσεις που επικρατούν στην νοτιοανατολική Μεσόγειο θα διατηρήσει το βόρειο ρεύμα στο νότιο Αιγαίο.
Τη νέα εβδομάδα θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας χωρίς, όμως, να προβλέπονται αξιόλογα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 22 με 23 βαθμούς έως την Πέμπτη. Από εκεί και πέρα, μια ψυχρή αέρια μάζα, φαίνεται πως θα αρχίσει να κινείται και πάλι προς την Κεντρική Ευρώπη, αλλά ακόμη είναι νωρίς να πούμε, εάν θ καταφέρει να φτάσει και στη χώρα μας.
Κλείνοντας να δούμε μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Παρασκευή 09 Απριλίου. Οι χαμηλότερες ελάχιστες σημειώθηκε στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας με -8.4 βαθμούς, στην Κοιλάδα Κοζάνης με -7.8 βαθμούς, στο Περτούλι Τρικάλων με -7.3 βαθμούς, στην Πτολεμαΐδα με -6.9 βαθμούς και στα Γρεβενά με -6.3 βαθμούς.
Καταστροφή υπέστησαν όλες οι αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τύρναβου από τον παγετό που τις έπληξε την περιοχή. Τα αποτέλεσμα του παγετού φαίνονται ήδη από τις πρώτες ώρες. Καταστράφηκαν ολοσχερώς οι αμπελοκαλλιέργειες και δενδροκαλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής όπως αχλάδια, κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, αμύγδαλα, αμπέλια αλλά και κηπευτικά.